1/12 DIA MUNDIAL DE LA LLUITA CONTRA EL SIDA

Aquests dies Barcelona és l’escenari de diversos actes i activitats en commemoració del Dia Mundial de Lluita contra la Sida, que se celebra des de fa 23 anys el dia 1 de desembre.

Aquest any, la celebració del Dia Mundial de Lluita contra la Sida s’ha volgut centrar en la conscienciació de la població en l’àmbit de la prevenció i en la promoció del diagnòstic precoç, ja que encara hi ha un gran nombre de persones que desconeixen que estan infectades pel VIH i que, per tant, el poden transmetre sense ser-ne conscients.

Aquest dimarts, 30 de novembre, a les 19.00 hores, es farà una apagada de llums a la plaça de Sant Jaume, als edificis de l’Ajuntament i de la Generalitat, en resposta a una acció convocada per ONUSIDA.

A més, coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, a partir de les 10.00 hores del dia 1 de desembre, la plaça de la Universitat serà l’escenari d’una mostra d’entitats, amb tota mena d’activitats culturals i de sensibilització. En aquest espai també es lliurarà material preventiu i profilàctic a les persones que hi vagin.

D’altra banda, diversos edificis de la ciutat s’il·luminaran de color vermell el dia 1 per mostrar el seu suport a la lluita contra aquesta malaltia.

Des de les 18.00 hores i fins a la 1 de la matinada, edificis tan emblemàtics com el Macba, la Sagrada Família, el TNC, la Pedrera, El Molino, el CaixaForum o Fira de Barcelona es tenyiran de vermell.

A més, a partir de les 9.00 hores el dia 1 també es despenjarà el Tapís Memorial Sida des del Saló de Carles III de l’Ajuntament, i tindrà lloc un acte institucional al Palau de la Generalitat.

A la nit, tindrà lloc la gala benèfica de lluita contra la sida a l’Hotel W. L’organitza la Fundació Lluita contra la Sida, i l’apadrina el cantant Miguel Bosé, que és membre ambaixador d’aquesta fundació. Aquesta gala porta el lema “Barcelona dóna la cara per la sida”.

Finalment, el 2 de desembre tindrà lloc la Nit Vermella al Teatre del Casinet d’Hostafrancs. Es crea un espai escènic a tall de clausura de les celebracions, amb espectacles amb temàtica relacionada amb el VIH i amb el lema “Mou-te pel teu dret a la salut!”.