Celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El dia 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que neix té l’objectiu de sensibilitzar l’opinió pública sobre la discapacitat i promoure la integració de les persones amb discapacitat en tots i cadascun dels àmbits de la vida social, política, cultural i econòmica.

Actualment, més de 500 milions de persones de tot el món pateixen algun tipus de disminució física, psíquica o sensorial. Tot i això, encara no som del tot conscients de les dificultats que es troben aquestes persones al llarg de la seva vida.

A nivell internacional, no va ser fins l’any 1981 que es va començar a treballar per les persones amb discapacitat, any en què es va crear el Programa d’Acció Mundial per a les Persones amb Discapacitat. Al cap d’uns anys, l’ONU va declarar el 3 de desembre el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

L?objectiu en aquest dia és arribar a crear una societat per a tots que aprengui a acceptar la diversitat humana i on la igualtat d?oportunitats sigui una realitat.