HEM ESTAT A LA FESTA MAJOR DE BARCELONA

Benvolguts tots/es

Novament hem pogut estar a la Festa Major de Barcelona, en un estand dins la Llotja d’Associacions. Hem compartit espai amb altres entitats i oferint a totes les persones que s’acostaven les nostres paraules d’acolliment i suport vers la nostra malaltia i mostrant tot el que fem de manualitats per poder obtenir diners i reinvertir-los amb teràpies que ens ajuden a viure.
Estar darrera de l’estand tots aquests dies, t’ajuda a veure i viure moltes coses. Tens estones molt divertides, estones cansades, estones que has d’espavilar-te per fer-te entendre amb l’idioma, fins i tot amb el de signes.
El fet de compartir totes aquestes estones amb totes vosaltres, les que heu estat en els trons, també ajuda i molt a coneix-se’ns molt més.
Poder tenir aquests dos dies en el centre de Barcelona és molt interessant: surts del teu barri i t’instal·les a la gran ciutat.
Hi han moltes anècdotes per explicar i dir, doncs son moltes hores i dóna per a molt. Però hi han dos fets importants per a mi.
El primer va ser poder fer novament la demo de la nostra teràpia de ball amb L’Ilde. Mostrar i demostrar a tothom que nosaltres també podem ballar i divertir-nos. Animar a tothom que es va acostar i va voler compartir, movent el cos, aquells vint minuts.
El segon moment va ser la trobada, al centre de la plaça, del flasmob preparat per la Federació Catalana del Voluntariat Social, on totes les entitats federades i tothom que volgués podien ballar al so de la música de “moving” amb una cinta verda al cap, al coll, a les mans.. on volguessis. La coreografia creada per una altre entitat federada preciosa. Tota la plaça seguint els passos, aixecant les mans, cantant i fent visible el que moltes vegades és invisible. El voluntariat existeix, funciona i treballa.
Finalment just abans de plegar la parada, l’alcalde Sr. Trias va anar passejant per les parades que estàvem a la llotja i anava saludant i preguntant sobre les entitats que representàvem.

Gràcies al marit de la nostre sòcia Esther per portar-nos a l’anada a deixar les coses per la parada. Gràcies al marit de la Mone, per venir-nos a buscar a la recollida. Gràcies a totes les sòcies que vareu fer l’esforç de venir en els torns que estaven pactats.

Gràcies a totes.

Montserrat Mas
Presidenta Afibrocat
Mercè 2011