Una dona amb hemorràgia interna mor a Sant Pau després de 9 hores d’espera.”A la meva mare ja no me la tornaran, però s’ha de denunciar perquè casos com aquest passen a la sanitat catalana”

CatalunyaPress.- Una dona amb càncer de fetge va morir diumenge passat a l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau mentre al centre no hi havia cap cirurgià que pogués operar-la de l’hemorràgia interna que patia. Tampoc hi havia ambulàncies per traslladar-la a un altre centre.
Segons ha explicat a CatalunyaPress Consuelo, filla de la dona que ha perdut la vida, la família ha posat el cas en mans d’advocats, i a l’espera de reunir-se aquest divendres amb l’hospital “perquè ens donin les explicacions que considerin oportunes”, estudien presentar una denúncia.

Tot va ocórrer el diumenge, quan poc després de les 13.00 hores la pacient, que patia càncer de fetge, va ingressar a les urgències de Sant Pau amb vòmits, diarrees, marejos i dolor l tórax. Després d’estar gairebé cinc hores a urgències se li va realitzar un TC abdominal, i es va comunicar a la família que patia una hemorràgia interna.

La següent explicació va ser la que va fer vesar el got: els van dir que no hi havia cap radiòleg al centre per intentar cauteritzar l’hemorràgia ni possibilitat de localitzar-ne un fins al matí de l’endemà. Els ofereixen esperar o traslladar-la a un altre centre, l’Hospital Clínic, on tampoc els garanteixen una intervenció.

Gairebé una hora després, se’ls comunica que no hi ha ambulàncies disponibles per realitzar el trasllat. La família ?al llarg de la tarda s’han reunit prop de 30 persones de l’entorn de la pacient- ofereix la possibilitat de pagar una ambulància privada però, mentre, ja a les 21.00 hores, la pacient empitjora tant que el metge que està al comandament del cas ja no considera “ètic” realitzar el trasllat. Sobre les 22.10 hores mor.

“Està passant”

Consuelo denúncia la situació perquè, malgrat saber que “a la meva mare ja ningú me la tornarà”, “això passarà a altres persones com jo o com la meva mare, i cal tenir molta força per afrontar-ho”. No culpa a metges i infermeres sinó al sistema i les retallades.

L’hospital, per la seva banda, no ha volgut donar explicacions a CatalunyaPress perquè considera que els seus únics interlocutors han de ser els familiars de la pacient que va morir.