Badalona acull l’exposició ‘Caram!’

‘Caram!’ Una exposició per apropar-se a la malaltia de la fibromiàlgia des de l’art i les emocions
Es podrà visitar fins el proper 30 de maig al Centre Cívic Can Cabanyes
El Centre Cívic Can Cabanyes de Badalona acull l’exposició ‘Caram!’ Una mostra itinerant de pintures i dibuixos que a càrrec de l’Estudi d’Art Jordi Aligué i Anna Bellvehí s’apropen a la malaltia de la fibromiàlgia a través dels sentiments i les emocions.

La mostra compta amb 35 quadres que reflecteixen cada estat d’una persona afectada per la fibromiàlgia i la fatiga crònica i que tenen l’objectiu de donar a conèixer aquesta malaltia, els seus símptomes i com es viu el seu dia a dia. De fet, les persones que la pateixen se senten molt identificades en cada quadre, com ens explica la Conchi Valoria, des de l’entitat Badalona Associació Afectades de Fibromiàlgia. I l’art es converteix així en una manera de fer visible aquesta malaltia, considerada com la malaltia fantasma i fins ara poc entesa per la societat i també per part de molts metges, destinant, per exemple, pocs recursos a la seva investigació.

Una malaltia molt real i crònica davant la qual lluiten entitats com Badalona Associació Afectades de Fibromiàlgia i també des de la Federació d’Associacions de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica de Catalunya. De fet la seva tasca pedagògica i divulgativa segueix amb diferents activitats com l’espectacle teatral que s’oferirà el 27 de maig al Teatre Zorrilla i que arriba a càrrec de la Companyia El Duende sota el títol ‘Las mujeres los prefieren pachuchos’.

L’exposició ‘Caram!’ es podrà visitar fins el proper 30 de maig al Centre Cívic Can Cabanyes, Rambla Sant Joan, 59, 08917 Badalona.