Barcelona amplia a 300 serveis els avantatges de la targeta rosa

Un distintiu a la porta identificarà els establiments adherits al programa
Els jubilats amb el carnet pagaran menys en farmàcies, òptics i podòlegs

EL PERIÓDICO

El quart de milió de persones més grans de 60 anys o discapacitades que pels seus baixos ingressos posseeixen la targeta rosa que els permet, entre altres avantatges, viatjar gratis o amb tarifa reduïda en transport públic, podran obtenir a partir del primer dia del mes d’octubre molts altres descomptes. La llista d’establiments i serveis adherits a aquest programa social de l’Ajuntament de Barcelona s’amplia fins a 300.

Un jubilat utilitza la seva targeta rosa en un autobús de TMB, ahir. JONATHAN GREVSEN
Edició Impresa Versió en .PDF Informació publicada en la página 30 de la secció de cv Gran Barcelona de l’edició impresa del dia 28 de setembre de 2010 VEURE ARXIU (.PDF)
L’alcalde Jordi Hereu i el tinent d’alcalde ecosocialista Ricard Gomà van presentar ahir al mercat de Santa Caterina les noves prestacions del títol social recollides en una primera guia i en una pàgina d’internet que s’actualitzarà constantment. Els responsables municipals van explicar que aquesta llista és només el principi ja que el consistori manté oberta de forma indefinida la captació de nous col·laboradors. Els establiments, van afegir, participen en una iniciativa de gran valor social i com a contrapartida obtenen un augment de les seves vendes i una estabilitat més gran de la seva clientela de més edat.

Els locals o serveis adherits a la campanya es distingiran perquè tindran un distintiu especial a la porta. Els jubilats que vulguin acollir-se als seus avantatges només hauran de mostrar el carnet que els acredita com a titulars per poder rebre les prestacions.

Amb la nova etapa de la targeta, els seus posseïdors obtindran descomptes i altres beneficis en farmàcies, òptiques, podòlegs, odontòlegs, ortopèdies, centres d’aparells per a la sordesa, perruqueries i mercats municipals, a més de teatres, equipaments esportius i museus, on ja rebien un tracte especial. La guia on es detallen tots els establiments i serveis es podrà obtenir d’aquí uns quants dies a les oficines d’atenció al ciutadà, i en casals i espais municipals.

FINANÇAMENT A MIDA / En l’àmbit de la salut destaca que els titulars tindran des d’ara descomptes i finançament a mida per comprar aparells auditius, a més a més de revisions gratuïtes. També s’ofereixen alguns serveis gratuïts d’odontologia i òptica. En l’apartat de cultura, als museus i el zoo s’afegeix l’entrada lliure a Cosmocaixa i Caixafòrum i descomptes a l’Auditori, el cine Imax, la fundació del Liceu i en els tallers per a jubilats d’espais municipals. En esports, els centres DIR també ofereixen rebaixes. I en els mercats municipals es porta la compra a casa a preu reduït o gratis.