Collectiu Ronda denuncia el gobierno español por no actualizar las pensiones‏

Denuncien que el Govern espanyol vulnera la Constitució no actualitzant les pensions
El Col·lectiu Ronda subratlla que no compensar els jubilats, que han perdut gairebé dos punts de poder adquisitiu durant el 2012, suposa incomplir la carta magna i la Llei General de la Seguretat Social
El Govern espanyol de Mariano Rajoy no deixa de citar la Constitució com allò gairebé sagrat i inviolable per subratllar que, segons el seu parer, la independència de Catalunya no és possible, simplement perquè no hi té cabuda a la Carta Magna. L’escrupolositat a l’hora de complir la Constitució en aquest assumpte, no es repeteix en d’altres àmbits i un exemple ben flagrant és la no actualització de les pensions. Segons ha denunciat el Col·lectiu Ronda en un comunicat, el fet no compensar la pèrdua de poder adquisitiu que han patit els pensionistes durant el 2012, suposa una “vulneració greu” tant de la Constitució com de la Llei General de la Seguretat Social.

El reial decret 28/2012 estableix que el Govern de Rajoy no actualitzarà les pensions, tot i que la normativa estableix que si la previsió que es fa a principi d’any no es compleix, l’Estat farà un abonament addicional per compensar la pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes. Al gener, les pensions van apujar-se un 1%, però l’IPC del novembre, el que s’agafa com a referència, va ser del 2,9%, de manera que les persones que cobren aquest tipus de pensions han perdut gairebé dos punts de poder adquisitiu enguany que no recuperaran.

“Malauradament per a milions de persones a tot l’Estat espanyol, l’executiu ha decidit situar-se fora de la legalitat vigent, ignorant la mateixa Constitució de la qual es declara defensor, anunciant que no compensarà el pensionistes”, sentencia la cooperativa d’advocats, que ha posat a disposició de les persones afectades un formulari per reclamar l’actualització de les pensions. “No podem permetre que, de forma impune, un govern se situï fora de la legalitat vigent atacant els legítims drets d’un col·lectiu com és el de les persones pensionistes, ja excessivament maltractat”, conclou el comunicat.