El festival Phorta Solidària recapta quasi 2.000 € per als malalts de fibromiàlgia

Cant, dansa, circ i humor s’han unit aquest diumenge al festival Phorta Solidària, una iniciativa promoguda pel Foment Hortenc, l’Ateneu Hortenc i els Lluïsos d’Horta per contribuir a la tasca que fan les entitats socials del barri. Aquest any, amb el títol “Vull estar amb tu”, s’han recaptat quasi 2.000 euros, que es destinaran a l’associació Afibrocat d’ajuda als malalts de fibromiàlgia.

El festival, que ha arribat a la quarta edició, ha inclòs aquest any les actuacions del grup de circ The 4 Lasters, el hip-hop de Solfamides i l’humor dels Còmics del Foment. També ha pujat a l’escenari ladansa de Retahila Ballet i s’hi han pogut sentir les Veus Musicals del Foment. Tot plegat, en dues funcions que pràcticament han omplert l’aforament de 250 butaques del teatre del Foment Hortenc. En total, prop de 500 entrades solidàries amb les persones que tenen aquesta alteració del sistema sensorial que provoca dolor persistent i en ocasions també fatiga i alteracions del son.

Segons ha explicat Ton Clapés, organitzador de Phorta Solidària, l’elecció de l’entitat beneficiària es fa a partir de les propostes que aporten les mateixes entitats organitzadores. En les seves primeres edicions, el Phorta Solidària es va destinar a recollir fons per al menjador social del Caliu d’Horta, el centre El Carrilet per a persones amb autisme i als serveis socials de la Parròquia Sant Joan d’Horta.

220215phorta2_luisferR