Fibromiàlgia i Síndrome de la Fatiga Crònica a través de la pintura

En el marc dels actes commemoratius del Dia Mundial de la Fibromiàlgia, avui s’ha inaugurat a la sala de les Palmeres del Departament de Salut una exposició que expressa, a través de l’art de la pintura, el sentiment dels afectats per la fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica envers aquestes malalties.

La mostra ha estat organitzada per la Federació d’Associacions de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica i realitzada pels alumnes del taller de pintura dirigit pel professor Jordi Aligué que, tot i ser persones que no pateixen aquestes malalties, han sabut captar perfectament l’estat d’ànim i l’interior dels afectats. S’hi exposen un total de 35 quadres que han estat creats amb materials i estils molt diferents i que, per tant, han resultat amb formes i colors molt diversos, tant com ho són els sentiments de les persones davant aquesta afecció.

En l’acte d’inauguració, el professor Jordi Aligué ha destacat el sentit pedagògic de les obres i la seva funció social per donar a conèixer la realitat de la malaltia. Funció social que també ha posat de relleu el conseller Boi Ruiz, qui ha considerat la mostra un mitjà molt útil per explicar aquesta afecció i per contribuir a fer desaparèixer l’estigma que sovint acompanya a les persones que pateixen la malaltia. L’exposició serà oberta al públic a la seu del Departament de Salut els dies 6 a 10 de maig, en horari de 9 a 18 hores.