Un jutge reconeix la incapacitat d’una treballadora per síndrome d’hipersensibilitat als mòbils

El Jutjat Social número 24 de Madrid ha declarat la incapacitat permanent i absoluta d’una treballadora de la Facultat d’Econòmiques de la Universitat Complutense de Madrid derivada de la síndrome que pateix de fatiga crònica i d’hipersensibilitat electromagnètica i ambiental –per exposició a ones com les que utilitzen els telèfons mòbils.

La resolució, que ha dictat el jutge substitut Juan Manuel Carrillo Sanz, ha establert que aquesta dona, que treballava com auxiliar de serveis a la universitat des del 1989, serà beneficiària d’una pensió equivalent al cent per cent de la base reguladora de 1.640,80 euros.

Aquesta sentència pionera, a la qual ha tingut accés Europa Press, reconeix que les afeccions sofertes per aquesta dona, que li van ser diagnosticades l’any passat, la incapaciten per realitzar la seva tasca professional a la universitat.

Exercici de les seves tasques habituals
L’equip de valoració d’incapacitats li va diagnosticar síndrome de fatiga crònica, malaltia celíaca, fibromiàlgia i síndrome d’hipersensibilitat electromagnètica i ambiental. Malgrat això, els metges no van proposar a la Direcció Provincial de l’Institut Nacional de la Seguretat Social a Madrid la seva incapacitat permanent, al considerar que la pacient no presentava reduccions anatòmiques o funcionals que disminuïssin o anul·lessin la seva capacitat laboral.

La treballadora va recórrer a la justícia, i després d’un judici celebrat el 23 de maig passat el jutge li ha donat la raó al considerar que “la clínica provada és d’entitat suficient” per impedir-li l’exercici de les seves tasques habituals com a auxiliar de servei “amb adequat nivell de professionalitat i rendiment”. Contra aquesta resolució s’hi pot posar recurs de suplicació davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).